មឹកចំហុយក្រូចឆ្មារ ក្លែមក៏ល្អ ញ៉ាំជាមួយបាយ-សក៏ឆ្ងាញ់…ឃើញហើយចេញទឹកមាត់ច្រោក
– មឹកស្រស់ៗ 4 ក្បាល
– ទឹកក្រូចឆ្មារ 4 ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកត្រី 2 ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករត្នោត 2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ដុំស៊ុប ឬម្សៅបន្ថែមរសជាតិ(ខ្ន ឬរត់ឌី) ពាក់កណ្តាលដុំ ឬពាក់កណ្តាលកញ្ចប់
– ទឹកស្អាត 2 ស្លាបព្រាបាយ
– ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 3 ស្លាបព្រាបាយ
– ម្ទេសអាចម៍ចាប វាយឱ្យបែក 10 គ្រាប់
– ជីររណារកាត់ខ្លីៗ 2 គុម្ព
វិធីធ្វើ៖
1 . លាងមឹកស្រស់ឱ្យស្អាត ទាញយកក្បាល និងដៃចេញពីខ្លួន រួចកាត់គល់ក្បាលដែលមានភ្នែកចេញ ច្របាច់យកផ្នែកដែលរឹងៗកណ្តាលដៃមឹកចេញ ខ្លួនមឹកស្រស់មិនចាំបាច់បកស្បែកចេញទេ ទាញយកសន្ទះរឹងៗចេញ យកពោះវៀនចេញ ទុកតែស៊ុត លាងខាងក្នុងពោះមឹកឱ្យស្អាត រួចហាន់ទទឹងខ្លួនមឹកជាកង់ៗធំល្មម (មិនចាំបាច់ឱ្យដាច់ចេញគ្នាទេ) រួចទុកមួយអន្លើ។
2 . លាយទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករ ទឹកស្អាត ស៊ុបបន្ថែមរសជាតិឱ្យចូលគ្នា ដាក់ខ្ទឹម និងម្ទេសចូល កូរឱ្យសព្វ រួចភ្លក្សរសជាតិ
និងបន្ថែមគ្រឿងតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
3 . យកមឹកស្រស់ទៅដាក់ចំហុយនៅក្នុងឆ្នាំងរហូតដល់ទឹកពុះ បន្ថយភ្លើងឱ្យនៅឆេះល្មមៗប្រមាណ 8 នាទី រួចចាក់ទឹកចេញពីចានចំហុយមឹកស្រស់នោះឱ្យអស់ ហើយស្រោចទឹកល្បាយរសជាតិចូលទៅ រោយស្លឹកជីររណារពីលើ រួចចំហុយបន្តរយៈពេល 2 នាទីទៀត ជាការស្រេច៕
បញ្ចេញមតិ